meest gestelde vragen
Als het antwoord op uw vraag hier niet bij staat, neemt u dan contact met ons op.
algemeen
Hoe lang duurt het om de HotTug vol te laten lopen met water?
Er gaat 1800 liter in de HotTug. Natuurlijk hangt de vulsnelheid af van de dikte van de slang en de druk die er op staat. Gemiddeld met een standaard tuinslang, neemt het 1:15 uur in beslag, maar ons record is 4,3 minuten! Wie verslaat ons?

Hoe zit het met verwarming?
Een houtkachel voor de boot verwarmt het water in ongeveer 2,5 uur tot 38 graden Celsius en dit is slechts door een klein vuur met normale houtblokken.

Hoe leeg je de HotTug?
Een elektrische dompelpomp pompt de HotTug in ongeveer 20 minuten leeg.

Hoeveel mensen kunnen in de HotTug?
Er kunnen zes tot acht personen in de HotTug.

Is de HotTug verkrijgbaar in elke kleur?
Ja de HotTug is verkrijgbaar in elke RAL-en NCS kleur. Bij de foto’s is te zien welke kleuren we allemaal algemaakt hebben. (zwart, blauw, rood, felgroen, geel en olijfgroen).

Hoe zit het met het transporteren van de HotTug?
De HotTug weegt ± 625 kg en kan gemakkelijk worden opgetild aan de bolders. U kunt de HotTug met trailer naar uw favoriete bestemming rijden. (zie meer info)

Wat voor soort boot is het?
De HotTug is een motorboot categorie D.

Hoe zit het met garantie?
De garantie is standaard georganiseerd door HISWA, twee jaar op alle onderdelen. Alle gebruikte onderdelen zijn standaard leverbaar, de motor komt van een groot gerenommeerd amerikaans bedrijf Minn Kota.

Kan ik ook zwemvesten meenemen?
Ja, de HotTug kan worden uitgerust met een waterdichte ruimte, die wordt afgesloten met een aluminium luik. In deze ruimte kunnen zwemvesten en bijvoorbeeld een anker vervoerd worden.
verhuurstation
Is de Hot Tug een volwaardige boot?
Jazeker, de HotTug is een volwaardige motorboot, categorie D met een CE-certificaat, een ‘Boat Safety Certificate’ voor Engeland en Een HISWA-lidmaatschap. (zie certificaten)

Ik wil de HotTug vaak verhuren en heb geen zin om ’m uren van te voren met hout op te stoken. Is er nog een andere mogelijkheid?
Jazeker er is een warmwatersysteem leverbaar. Dit vult de HotTug direct met warm water in een uur en een kwartier. Wel is het nodig om de kachel aan te steken om tijdens het varen het water warm te houden.

Is er nog hout nodig tijdens de vaart?
Nee, als de kachel goed warm is, dan is geen extra hout nodig. We hebben wel gemerkt dat mensen het juist heel leuk vinden om de kachel tijdens de vaart op te stoken dus een mand met hout voor extra plezier is aan te raden.

Is er een vaarbewijs nodig om de HotTug te varen?
Nee, dat is niet nodig.

Kan hij niet zinken?
Dankzij de stevige houten constructie is de HotTug veilig en onzinkbaar. Gevuld met water is de HotTug zelfs uiterst stabiel. Dit betekent dat er geen problemen zijn met in- en uitstappen van de HotTug: u kunt zelfs op de rand staan voordat u een verfrissende sprong maakt in het buitenwater.

Hoe zit het met golven?
De HotTug gaat heel goed om met golven. Omdat de HotTug gevuld is met water, gaat de boot gewoon mee met de stroom. Het ergste wat kan gebeuren is een beetje koud water in de boot. We hebben op zee gevaren, bekijk het filmpje....

Kan ik de HotTug verzekeren bij verhuur?
Ja, de HotTug kunt u gewoon verzekeren. Als u wilt weten bij welke verzekeringsmaatschappij de Rotterdamse HotTug is verzekerd, laat het ons dan weten.

Kan de motor wel tegen brak of zout water?
De HotTug is uitgerust met de Minn Kota RT 160 EM (dual), een motor special voor zout water.

Hoe zit het schoonmaken van de HotTug?
De HotTug kan eenvoudig worden schoongemaakt met schoon water en een doekje. Eventueel kunt u allesreiniger, groene zeep of (tuinmeubel)reiniger voor polyester gebruiken. Ook is het aan te bevelen om alleen biologisch afbreekbare producten te gebruiken.

Kan ik mijn eigen logo ergens kwijt op de HotTug?
Ja, u kunt uw logo op de deksels van de drinkbakken plaatsen. Ook kunt u een vlag met uw logo ‘bevestigen’ aan de HotTug.